Rö hållplats 1980

Denna bygglogg beskriver byggandet av en H0n3 modul av hur Rö hållplats såg ut strax innan den lades ned 1980. Denna modul byggs enligt föreslagen standard MMMp för H0n3. Där H0n3 är att fordonen är i skala H0 men spåret är smalspår på 10,5 mm för att representera Roslagsbanans spårvidd på 891 mm.


På bilden nedan ser man en infästning till benen som är limmade samt markering var skruven skall hamna

På bilden nedan ser man en infästning till benen som är limmade samt markering var skruven skall hamna. Modulen kommer att stå på fyra ben eller om den står i kedja minst 2 ben behöver användas.


Här limmas underlaget för spåret på plats

Här limmas underlaget för spåret på plats. Passbitarna mellan underlaget samt tvärspanten finns det för tillfället enbart den på mitten.


Limma och skruva ihop sidostyckena med långsidorna

Första steget är att limma och skruva ihop sidostyckena med långsidorna. Jag har en massa tvingar och annat för att göra ramar men de är nedpackade(måste rota fram dessa). Så jag körde en fuskvariant som inte är att rekommendera för att det är alldeles för enkelt att göra fel.

Bilden visar sista reguljära passagerarna från Stockholm till Rimbo

Detta är min bygglogg för en modul som byggs med H0n3 föreslagna standarden (ref). Det intressanta är att H0n3 standarden har samma gavlar som normala H0 MMM-standarden. Det bjöds ut två stycken moduler som blivit över via forumet och jag köpte dem och släpade hem dem. Denna bygglogg beskriver byggandet av dessa två H0n3 moduler, den ena en vanlig raksträcka (Sparren) och den andra Rö hållplats som den såg ut strax innan den lades ned 1981 Bilden kommer från Rö Hembygdsförening som har Copyright 2011 - 2020


 Stödet till underlaget för rälsen och banvallen

Nästa del är stödet till underlaget för rälsen och banvallen. Det är en liten bit som skall sitta på sidostycket som själva banunderlaget av plywood för banvall och räls. Denna bit limmas fast ett par cm från toppen.

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >