Byggandet av Syren

I den första delen beskrivs hur ryggen och spanten sågas ut och putsas. I ryggen fästes alla spant samt alla delar till kölen. Under sågandet av delarna till spanten skedde ett missöde som också beskrivs, samt vilka verktyg som har använts under arbetet. Ryggen och spanten är gjorda av finsk kvalitetsplaywood.

Jag startade med att leta efter lämplig plywood flr detta ändamål. Det finns inte speciellt många ställen i Stockholm som säljer denna typ av plywood. Det slutade med att jag hittade det jag sökte på Wentzels vid Gallerian. Finsk plywood gjord av 11 lager och är 5 mm tjock. Storleken är 10 x 50 cm och kostade runt 80 kronor styck. Jag köpte enbart tre bitar men borde ha köpt 4 bytar, tala om vara småsnål :-)

 

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >