Byggandet av Scotland

Bilden visar framsidan på lådan till modellen

Detta är en beskrivning av hur jag byggde en byggsats från Corel för en typ av fartyg som användes på Östersjön under 1700-talet. Modelen är i skala 1/64 och är byggt med hjälp av playwood stomme och har dubbel bordläggning. Modellen är ett typfartyg för hur dessa kunde se ut och är inte ett verkligt skepp.

Del I handlar om vad lådan innehåller, och beskrivning av av vad alla påsar, ritningar, instruktioner och annat innehåller.

Modellen heter Scotland är en icke specifikt skepp, utan ungefär hur det skulle kunna ha sett ut. Det finns ett produktblad för denna modell, som kan ses här: Produktblad Corel Scotland 
Modellen skall vara en nybörjarmodell, men är lite tveksamt, tack vare att instruktionerna inte är tillräckligt bra. Jag tror att en nybörjade troligtvis kommer igenom nyggandet men kommer att bli lite besviken.

Bilden visar framsidan på lådan till modellen

Lådan till modellen är rikigt bra. Klart imponerande, för när jag ser lådan vill jag verkligen bygga denna modell. Mycket färger och bra bilder. Stabil och bra låda.

Innehållet ligger i en plastinlägg som håller olika delar separerade och i en god ordning. Alla delarna ligger antingen i en plastpåse eller i snygga buntar förutom några 1x1 mm Valnötlister. 

 

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >