En bunt moduler i skala N

Välkomna till mina byggprojekt och artiklar som handlar om Roslagsbanan eller rättare sagt om Roslagens smalspårsnät och dess rullande material. Det kommer finnas beskrivningar av byggandet av moduler, lok, motorvagnar, godsvagnar, passegarvagnar, hus och annat som finns i anknytning till Roslagsbanan.  

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Min hemmabana - Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Det som finns planerat och som har påbörjat att bygga är följande i moduler:

 • Rö Station i skala N - I denna area finns alla artiklar som handlar om byggandet av Rö station som tre moduler för Fremo standarden N-RE och Skala N. Rö är en nedlagd station på roslagsbanan mellan Kårsta och Rimbo. Tiden för modulerna är vald när Rö var som störst och mest använd, och det är året 1958. Vid denna tid hade stationen blivit elektrifierad och hade tre spår.
  Till Rö stations artiklar >
  Gå till: Blogg för byggandet av modul för Rö hållplats 1980
 • Kurvmoduler 22,5 GraderJag köpte två stycken standard kurvmoduler för M-Play. Vet inte varför jag köpte dessa, men nu har jag dessa och vet inte riktigt vilket landskap jag skall ha på dessa. Vi får se vad det blir.
  Till Kurvmodul 22,5 Grader >

 • Kurvmoduler 45 GraderJag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.
  Till Kurvmodul 45 Grader >

 • Första Modulen - Förstlingen - Detta var mitt första försök att bygga modul. Det var innan jag upptäckte M-Play modulsystemet. Denna var tänt att bygga på Olle Frykmos benpar. Dessa har blivit skrappada och istället kommer jag använda mig av M-Play ben med specialfästen i modulen istället. Terrängen har jag haft en hel del idéer om vad vill ha på denna modul, inte bestämt mig.
  Till Förstingens artiklar >

Det finns även rad vagnar och lok som är under byggnad, vilket kan var bra med att ha något att köra på modulerna. En lista på vilka typer av rullande material i skala N som jag har finns:

 • Mina lok - Denna sektion innehåller beskrivningar av mina lok, där jag samlat alla data om varje lok och vad jag tycker om själva modellen. Varje artikel följer en mall som innehåller både historien bakom modellen, data om modellen samt en granskning av modellen.
  Till Mina Lok >                                                                                                                                         Gå till: Lista av lokprojekt i skala H0n3

 • Mina Personvagnar - En blandad bunt med personvagnar från flera tillverkare. Denna sektion innehåller enligt en standardmall en rad med artiklar om mina personvagnar, både byggsatser och färdigköpta. Varje artikel visar bakgrunden, data om modellen samt en recension av modellen.
  Till Mina Personvagnar >

 • Mina Motorvagnar & Släpvagnar - Denna sektion innehåller enligt en standardmall en rad med artiklar om mina motorvagnar, både byggsatser och färdigköpta. Varje artikel visar bakgrunden, data om modellen samt en recension av modellen.
  Till Mina Motorvagnar >

 • Mina Godsvagnar - Blandade godsvagnar, både G-finkor och O-vagnar. Denna sektion innehåller enligt en standardmall en rad med artiklar om mina godsvagnar, både byggsatser och färdigköpta. Varje artikel visar bakgrunden, data om modellen samt en recension av modellen.
  Till Mina Godsvagnar >                                                                                                                 Gå till listan: Lista av Godsvagnsprojekt i H0n3

Just nu häder det inte så mycket i skala N, fullt upptagen med H0n3.

För att läsa lite mera om varför just H0n3 skalan och framför vad detta är för något kan man läsa lite mer detaljerat via denna länk:
Bakgrunden till valet av H0n3 skalan

Jag hoppas att ni finner detta läsvärt och intressant.

 

 

 

 

 

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >