Bilden visar sista reguljära passagerarna från Stockholm till Rimbo

Detta är min bygglogg för en modul som byggs med H0n3 föreslagna standarden (ref). Det intressanta är att H0n3 standarden har samma gavlar som normala H0 MMM-standarden. Det bjöds ut två stycken moduler som blivit över via forumet och jag köpte dem och släpade hem dem. Denna bygglogg beskriver byggandet av dessa två H0n3 moduler, den ena en vanlig raksträcka (Sparren) och den andra Rö hållplats som den såg ut strax innan den lades ned 1981 Bilden kommer från Rö Hembygdsförening som har Copyright 2011 - 2020


Bilden visar en H0n3 mässingsbyggsats för en passagerarvagn

Varför i H0n3 kan man undra? Det är i skala 1/87 som är den absolut vanligaste skalan och det finns en jättelikt utbud av saker så att man inte behöver bygga allt. Speciellt som man kommer ifrån Skala N är det ett enormt utbud. Det som behövs byggas är det som inte finns som standard samt allt special som hållplatskuren exempelvis. Men i detta fall finns det en undergrupp som använder smalspår just med 891 mm bred. Denna undergrupp heter H0n3 och där rälsen är korrekt i storlek (10,5 mm) och kommer att efterlikna just Roslagsbanan.  Den normala storleken är 16.5 mm. Det finns en flera leverantörer av saker till H0n3 som man kan få fram det mesta för Roslagsbanan av vagnar och rullande material. Det enda som saknas är väl ånglok. Jag har anskaffat ett antal där byggsatser som ser ut som nedanstående bild. Det är en mässingsplåtsbyggsats som man löder ihop för att sedan måla för att få en färdig vagn eller lok.


Byggsats för en modul för MMM

Det annonserades om försäljning av två raka moduler i 28x100 cm storlek av Torjörn Onegård. Dessa kändes som att dessa var av god kvalité och jag kunde inte låta bli att köpa dessa. Det jag fick hem var två välpackade avlång packet. Dessa innehåller allt för att bygga ihop en modul för MMM 28x100 cm låghöjdsmodul. Vilket är perfekt för mig. Paketet innehåller sidostycken, långsidor, infästningar för ben, benen, elektroniken, tieplates och skruv. Allt förutom räls och själva landskapet. Perfekt för mig.

Paketet var väl hopslaget och praktiskt att förflytta.

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >