# Bild

En samling moduler för Roslagsbanan SRJ

Välkomna till mina byggprojekt och artiklar som handlar om Roslagsbanan eller rättare sagt om Roslagens smalspårsnät och dess rullande material. Det kommer finnas beskrivningar av byggandet av moduler, lok, motorvagnar, godsvagnar, passegarvagnar, hus och annat som finns i anknytning till Roslagsbanan.  

Det som finns planerat och som har påbörjat att bygga är följande i moduler:

  • Rö hållplats 1980 - Hur Rö station såg ut strax innan den lades ned. Är i detta skede enbart en hållplats med en liten kur.
    Gå till bloggen: Blogg för byggandet av modul för Rö hållplats 1980

  • Sparren banvaktsstuga 1954 - Är en modul som visar hur Sparrens gamla hållplats som 1954 är en banvaktsstuga enbart. Denna modul är en rak modul som visar hur stugan såg ut samt dressinskjulet.

  • Rö station 1958 (tre moduler) - Visar hur Rö såg ut när den var som störst utbyggd med tre spår samt stationshuset.

Det finns även rad vagnar och lok som är under byggnad, men det kommer senare när första modulen är körbar. Behöver något att köra det på...

För att läsa lite mera om varför just H0n3 skalan och framför vad detta är för något kan man läsa lite mer detaljerat via denna länk:
Bakgrunden till valet av H0n3 skalan

Jag hoppas att ni finner detta läsvärt och intressant.

 

 

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >