Kurvmodul 22,5º - Del 5 - Rälsbädden

I detta avsnitt kommer att beskriva underlaget från själva modulen till upp till korklagret som ligger under själva rälsen. I kanten kommer det att bli en massiv bit trä och ingen kork.

Jag började med att mät fram exakt var kurvans mittlinje skall finnas. Det finns ett Excel ark som någon dansk har skapat som jag använder. Jag har tappat länken tyvärr men om någon kommer ihåg den kommentera gärna. Jag använder en blandning av Lind och Furu som underlag för rälsbädden. Enligt bilden nedan kan man se att jag placerat en kantbit av Lind som är 5 mm tjock samt Vilket tillsammans med rälsen ge en tillräcklig tjocklek enligt FREMOs standard.

xxxxx

Varför valde jag Lind samt Furu? Tack vare att jag har detta liggande i 2, 3, 4 och 5 mm i en meters längden. Ungefär 10 Kg per typ av träslag. Tänkte att jag skulle använda Rödbok för kantbiten som jag skall skruva i men kändes inte som det behövdes utan Lind räcker.

Bilden nedan visar några av träbitarna samt korkbanvallen som jag tänker använda ovanpå träflaken.

Nedan visas hur jag har limmat fast korken ovanpå träplanken. De blyertsmarkering är för att mäta var mittlinjen för kurvan går så att jag kan lägga två bitar av Peco flextrack.

 Bilden nedan visas andra sidan, och denna ser likadant ut. Jag limmar ihop korken och träplanken med vanlig trälim.

I nästa del berättar jag hur rälsen sätts på tillfälligt samt hur eldragningen för modulen kommer att göras.

 

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Mina moduler

Skala N
Temat för dessa moduler är FREMO N-RE och Sverige. För tillfället finns en rak, fyra kurvor och Rö station med sina tre moduler.
En bunt moduler i skala N>

Skala H0N3
Temat för dessa moduler är SRJ och smalspår för H0. Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. 
En samling moduler för Roslagsbanan SRJ>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >