Kurvmodul 22,5º - Del 5 - Rälsbädden

I detta avsnitt kommer att beskriva underlaget från själva modulen till upp till korklagret som ligger under själva rälsen. I kanten kommer det att bli en massiv bit trä och ingen kork.

Jag började med att mät fram exakt var kurvans mittlinje skall finnas. Det finns ett Excel ark som någon dansk har skapat som jag använder. Jag har tappat länken tyvärr men om någon kommer ihåg den kommentera gärna. Jag använder en blandning av Lind och Furu som underlag för rälsbädden. Enligt bilden nedan kan man se att jag placerat en kantbit av Lind som är 5 mm tjock samt Vilket tillsammans med rälsen ge en tillräcklig tjocklek enligt FREMOs standard.

xxxxx

Varför valde jag Lind samt Furu? Tack vare att jag har detta liggande i 2, 3, 4 och 5 mm i en meters längden. Ungefär 10 Kg per typ av träslag. Tänkte att jag skulle använda Rödbok för kantbiten som jag skall skruva i men kändes inte som det behövdes utan Lind räcker.

Bilden nedan visar några av träbitarna samt korkbanvallen som jag tänker använda ovanpå träflaken.

Nedan visas hur jag har limmat fast korken ovanpå träplanken. De blyertsmarkering är för att mäta var mittlinjen för kurvan går så att jag kan lägga två bitar av Peco flextrack.

 Bilden nedan visas andra sidan, och denna ser likadant ut. Jag limmar ihop korken och träplanken med vanlig trälim.

I nästa del berättar jag hur rälsen sätts på tillfälligt samt hur eldragningen för modulen kommer att göras.

 

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >