Kurvmodul 22,5º - Del 2 - Ihopsättningen av basplattan

Principen för att sätta ihop en M-Play modul är att vika upp de fyra sidorna och skruva dit ett gångjärn i varje hörn. Sedan kan man limma skarvarna och hörnen.

Detta gjorde jag men missade en liten detalj, de olika hörnen är inte riktigt 90 grader utan man behöver skära till hörnen lite så att det passar. Jag hade lite bråttom att limma ihop det hela. Men för att ta saker i rätt ordning började jag med att limma ihop sidorna och basplattan samt i hörnen. Därefter skruvade jag fast gångjärnen i hörnen.

xxxxx

Bilden ovan visar hur jag missade att skära ut för att hörnet inte är i 90 grader vinkel. På den ena sidan blev det en öppning och den andra ihoptryckt lite. Nu tror jag inte att det gör så mycket och jag kommer inte att justera detta. Bilden nedan visar hur det ser ut på andra sidan där det blev lite ihoptryckt vidgångjärnet men en glipa utåt.

 Bilden nedan visar hur mycket glipa som det blev utåt. Denna glipa använde jag en trälist som jag passade in och som fylld upp utrymmet. Samt mycket trälim för att fixera det hela.

 I nästa del tar jag upp hur beninfästtningarna limmades ihop samt hur jag skyddar kanterna på modulen.

 

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >