Kurvmodul 22,5º - Del 1 - Bakgrunden 

Jag har köpt två stycken M-Play kurvmoduler. Vardera modul motsvarar en kurvsektion på 22,5 Grader. Jag har inte bestämt mig för vad det skall bli för terräng utan det får komma senare. Det kommer att bli en rad artiklar som förklarar hur jag har byggt dessa sektioner. Men även de olika felen samt andra erfarenheter som jag har gjort.

Jag beställde två moduler samt fick de levererade en vecka senare. Leverans bestod utav en förpackning av 1 meter x 40 cm och ungefär 7-8 cm tjock.

xxxxx

Bilden ovan visar packetet som jag fick hem. Kanske inte så bra packat som jag skulle vilja ha det, var rädd att jag skulle saknar något. Men allt var med fast en del metalldetaljer låg löst i kartongen och kanterna på kartongen var bara igentejpat.

Innehållet efter att ha öppnat kartongen såg bättre ut, fast en aningen kantstött i hörnen på honeycomb skivan.

Inga problem att ta loss den laserutskurna skivan och puncha ut hålen. Men jag tycker att en simpel plastpåse var i minsta laget att skydda metalldelarana. Flera av skruvarna och muttrarna hade ramlat ur påsen genom att ett hål bildats under transporten. Men ingenting verkar saknas som tur är.

Till modulerna hade jag köpt ben med tillhörande infästningar för modulerna. Bilden visar till vänster delarna till infästningarna, som skall vikas ihop och limmas. Benen är 130 cm långa och har plast infästningar för båda ändar. Den ena änden finns det en tass med fot till för att kunna justera höjden för modulen.

I nästa del berättar jag hur det hela sätts ihop, samt en del småmissar som jag gjorde i ihopsättningen.

 

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >