Mina Moduler

Denna sida beskriver jag mina moduler. Tre moduler för Rö station, två kurvmoduler 22,5º, två kurvmoduler 45º samt första modulen som var en rak modul. Av dessa åtta moduler är alla av typen M-play för att bli lätta och nätta. Alla har ben från M-play även första modulen. Se de separata sektionen för varje typ av moduler och hur jag byggde dessa. Men även de misstag som jag gjort.

Min hemmabana

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till min hemmabana>

Rö station

I denna area finns alla artiklar som handlar om byggandet av Rö station som tre moduler för Fremo standarden N-RE och Skala N.Rö är en nedlagd station på roslagsbanan mellan Kårsta och Rimbo. Tiden för modulerna är vald när Rö var som störst och mest använd, och det är året 1958. Vid denna tid hade stationen blivit elektrifierad och hade tre spår.

Till Rö stations artiklar >

bild1.jpg
bild9.jpg

Kurvmoduler 22,5 Grader

Jag köpte två stycken standard kurvmoduler för M-Play. Vet inte varför jag köpte dessa, men nu har jag dessa och vet inte riktigt vilket landskap jag skall ha på dessa. Vi får se vad det blir.

Till Kurvmodul 22,5 Grader >

Första Modulen - Förstlingen

Detta var mitt första försök att bygga modul. Det var innan jag upptäckte M-Play modulsystemet. Denna var tänt att bygga på Olle Frykmos benpar. Dessa har blivit skrappada och istället kommer jag använda mig av M-Play ben med specialfästen i modulen istället. Terrängen har jag haft en hel del idéer om vad vill ha på denna modul, inte bestämt mig.

Till Förstingens artiklar >

Kurvmoduler 45 Grader

Jag har plats för ungefär runt 8-10 meter moduler och två av dessa måste vara en 90 graders sväng. Dessa två moduler kommer att hantera denna kurva i lägenheten. Har inte funderat på vilket landskapa jag skall ha på dessa två moduler. Vi får se.

Till Kurvmodul 45 Grader >

Mina modelltåg

Dessa sidor visar alla lok, vagnar och annat som jag har i skala N.
Vilka projekt och recensioner.

Till mina modelltåg >

Mina moduler

Denna sida innehåller beskrivningar av alla mina moduler, hur de är byggda samt vilken status de har för tillfället. För tillfället är Förstingen, två stycken 22,5 graders moduler, två stycken 45 graders moduler samt Rö station med sina tre moduler. Dessa bildar mina hemmabana, som får plats i mina två rum och kök. Öppen planlösning. Modulerna är byggda enligt FREMO standard och skala N.

Till mina moduler>

Bra Länkar

En kort lista till andra länkar där jag är antingen äger eller är webmaster. Håll till godo.

skeppsmodeller.se >

shipmodelling.eu >

e-legitimation.info >

stockholmsskalabat.se >